Годишни ателиета

Ателиета, предназначени за всички, които иска да научат повече за комиксите, за спецификите на това изкуство, за най-големите школи и автори, да се запознаят с известни герои. Ателиетата имат творчески и образователен характер. Целта е създаването на собствени комикси.

Ателиетата се провеждат в група максимум от 7 души, но по желание могат да бъдат и индивидуални. Всяко занимание продължава един час. Един пълен курс включва от 6 до 12 занимания.

За определени възрастови групи са разработени отделни програми, които са описани.
Всички ателиета могат да се провеждат в смесена езикова среда (български, английски, френски).

РЕПОРТАЖЕН КОМИКС
Курсът по репортажен комикс е свързан с посещение на мяста и/или събития, след което работата може да продължи дистанционно или индивидуално, без да е задължително събиране в помещение. Акцент са работата по сценария и творчеството на най-утвърдените имена в областта на документалния комикс.

ДИСТАНЦИОННО АТЕЛИЕ
Целогодишно, за различни възрасти и съобразно индивидуалните изисквания. Заниманията могат да бъдат краткосрочни – по няколко часа, или пълен курс. Наред с общата информация, се предоставят текстове и образци по електронен път и се работи по зададена тема. Тя се изпраща предварително по e-mail или чрез платформи за дистанционна работа по избор. Следващият етап е обсъждане на създадения комикс, като в процеса на работа може да се осъществяват онлайн консултации.

Цена за еднократно занимание – 25 лева

Запиши се

 

ФОРМУЛЯР ЗА ЗАПИСВАНЕ

ЧЗВ

Често Задавани Въпроси

Изискват ли се специални умения по рисуване за участие в ателиетата?

Не, специални умения по рисуване не се изискват. Целта на ателиетата не е обучение по рисуване. Възможно е в тях са се включват гостуващи художници, които ще наблегнат на конкретни визуални страни на комикса.

Защо се предлага отделно ателие за възрастова група 7-14 години?

Къде се провеждат ателиетата, когато са присъствени?

Възможно ли е ателието да бъде посетено еднократно, за да се придобие представа за заниманията?

Комикс Ателие Варна

 

Сайтът е изработен от Ивайло Михайлов (Arteo Media) с участието на художничката Славена Симеонова по проект „Ателиета по репортажен комикс“, подкрепен по програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“, 2020.

Контакти


Последвайте ни


© 2021-2024 Всички права запазени.