Езиково ателие (Да научим френски с комикси)

Обучение за деца, за възрастни и по желание индивидуално.Езиковото комикс ателие е свързано с усвоявене или затвърждаване на езикови познания (български, английски, френски език). За желаещите да навлязат във френския език е разработена отделна програма.

Представете си, че разглеждате комикс и от устата на героя излиза балонче, в което пише „Oh là là!“. Това възклицание може да изразява учудване, възхищение, радост, тъга, разочарование. За да го предадем най-точно на български, трябва да знаем в каква ситуация е поставен героят. Ето го и първият урок по френски.

Френско-белгийската школа е изключително богата и с дългогодишни традиции и е извор на комикси за всякакви възрасти. Обучението по френски език се основава на специално подбрани комикси за деца и за възрастни, които служат за отправна точка към езиковите особености на френския език. Въз основа на комиксите са разработени тематични уроци, които покриват нива А1 и А2, с възможност за надграждане, според изискванията на участниците. Към обучението за деца се включва и създаването на кратки комикси.

Обучението се провежда в група от максимум 7 души и онлайн. Индивидуалните уроци са съобразени с нивото на участника.

Запиши се

 

ФОРМУЛЯР ЗА ЗАПИСВАНЕ

ЧЗВ

Често Задавани Въпроси

Изискват ли се специални умения по рисуване за участие в ателиетата?

Не, специални умения по рисуване не се изискват. Целта на ателиетата не е обучение по рисуване. Възможно е в тях са се включват гостуващи художници, които ще наблегнат на конкретни визуални страни на комикса.

Защо се предлага отделно ателие за възрастова група 7-14 години?

Къде се провеждат ателиетата, когато са присъствени?

Възможно ли е ателието да бъде посетено еднократно, за да се придобие представа за заниманията?

Комикс Ателие Варна

 

Сайтът е изработен от Ивайло Михайлов (Arteo Media) с участието на художничката Славена Симеонова по проект „Ателиета по репортажен комикс“, подкрепен по програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“, 2020.

Контакти


Последвайте ни


© 2021-2024 Всички права запазени.